Solskenshistorier

Johanna & Fredrik

En månad efter Johanna och Fredriks första dejt ställdes de inför en stor prövning. Läs deras fantastiska kärlekshistoria ♥

Johanna fastnade för Fredriks profilbild där han såg snäll och söt ut. Fredrik var glad över att en så snygg tjej skrev till honom. Meddelande dit. Meddelande hit. Äntligen var det dags. Vädret var skakigt. Fredrik var nervös. Under dagen hann han avstyra kvällens utedate till en ordinär träff på lokal. Men precis innan daten så började det riva i molnen. Den optimistiske Fredrik tänkte om en sista gång. Rusade hem och såg vad som fanns i kylen. Två öl och två cider. Det här får duga tänkte han!

Ett snabbt sms till Johanna. Ändrade planer. Igen. Vi ses utanför Mariatorgets tunnelbana. Fredrik hade nått den ståtliga åldern 30 och manifesterade detta i tid och otid med att lägga till sig en medveten obryddhet. Därför bar han de kylda dryckerna i en direkt ful men väldigt bekväm ryggsäck.

Så möttes dom där på Mariatorget. Johanna sken som en sol. De gick upp till Monteliusvägen för den vackra utsikten över staden Stockholm.

Gentlemannamässigt lät Fredrik Johanna välja valfri kyld dryck från den direkt fula men bekväma väskan.

Samtalet flöt på i majkvällen. Optimismen befogad. Inget regn och utsikten var bedårande. Fredrik kunde sina moln och sitt Söder. Men den kylda drycken tog slut. Vilket nog var bra för ska vi vara riktigt ärliga så är ju svenska majkvällar sällan så varma som vi minns dem. Så in i värmen på nästa pub för att fortsätta den trivsamma kvällen.

Alla kvällar har sitt slut. Även denna. Med en rejäl kram skildes paret året och lämnade varandra i den ovissa osäkerheten. Kommer det bli en fortsättning? Fredrik tror verkligen inte på ödet. Men ibland tvingas även han vackla i sin övertygelse. För det som hände fyra dagar senare är så osannolikt att det nästan måste vara en utomstående kraft som styrde parets öde.

Fredrik spelade svår och skulle messa på söndagen. Det är i alla fall vad han hävdar. Men så, på lördagen så var de båda ute. I dunklet spanar Johanna in en krullhårig kille. Kliver fram för kontakt. När de står öga mot öga så blir det uppenbart. Det är Fredrik. Som skiner upp.

Där och då började det. En kyss den kvällen har blivit tusen och åter tusen under de tre år som Johanna och Fredrik varit tillsammans.

Men inga relationer utan prövningar. Och i detta parets historia kom den största prövningen direkt.

En månad efter de träffades ställdes Fredrik inför frågan om att ta över släktföretaget hemma i hans lilla by Gräfsnäs. Tillsammans fick de hitta lösningar på detta. För åtta månader senare var Fredrik på plats i Gräfsnäs för att driva pokalfabriken vidare. Strax därefter lämnade Johanna Stockholm och paret blev sambos. Två singlar i Stockholm hade blivit ett par på landet. Med 3 år tillsammans, eget hus och stora planer för framtiden. Allt tack vare HappyPancake.