Datingtips

Vad gör man på första dejten?

Den första frågan att besvara är egentligen när det är dags att gå på den första daten. Som regel kan man säga: hellre tidigare än senare. Ibland kan man skicka för många ”lära känna varandra”-meddelanden fram och tillbaka innan någon tar steget att fråga om en riktig date.

Risken finns då att man börjar tveka på om den andra är genuint intresserad. Man kanske till och med börjar tvivla att man själv är intresserad. Kanske rinner något som hade god potential att bli något ut i sanden. Ni kommer lära er mer om varandra på några minuter under en riktig dejt än ni gör om ni fortsätter mejla varandra på en dejtingsajt.

Hur som helst, låt säga att ni bestämt er för att träffas på en dejt. Vad gör ni? Hur ordnar man en lyckad första dejt?

Date

Planera en kort första dejt

Att inte planera en heldag som första date kan vara klokt. Du vet ju faktiskt inte om ni kommer att trivas i varandras sällskap. Risken finns att det som i teorin lät som den perfekta partnern inte var det i praktiken. Dessutom kanske ni båda är lite osäkra i början och då kan det vara vettigt att ses en kortare stund, säg, någon eller ett par timmar, och sedan kan ni båda fundera på hur det var och om ni vill gå vidare.

Om allt kändes bra är det smart att inte vänta för länge på nästa dejt. Är du intresserad finns det ingen anledning att spela svårfångad. Människor gillar i regel att andra finner dem intressanta.

Var ska ni gå på dejten?

Många tipsar om bio, bowling eller liknande aktiviteter som en bra första date. Det kan det vara, absolut, men risken finns att aktiviteten står i vägen för ert primära mål: att lära känna varandra. Visst kan det vara skönt att göra något där man slipper prata hela tiden, men i bra förhållanden pratar man så varför inte testa det direkt.

Planerar du in en kort första date kan det vara bättre att gå på ett café eller en lugn bar. Där har ni chans att faktiskt lära känna varandra – och bara det. Klickar det i mötet kommer ni båda känna det och det blir ingen situation där du känner ”ja, visst, vi hade väl kul men…”