Datingtips

Vad väljer du för foto till din dejtingprofil?

En sak som skiljer dating på nätet från traditionella kontaktannonser är möjligheten att ta med bilder, och de profiler som har bilder får långt mycket mer uppmärksamhet än de utan. Så vi rekommenderar varmt att ha minst en, men gärna fler, foton av dig själv i din dejtingprofil.

Med finns det något att tänka på när du väljer ut bilder att visa på din dejtingprofil?

Woman taking a picture

Fyra saker som gör ett bra foto på en dejtingsajt

1. Kvalitet på foto

För det första bör det vara god kvalitet på fotot. Det här är ett mindre problem idag då de flesta har telefoner som kan ta relativt bra bilder, men att som förr i tiden lägga upp en grynig bild taget i ett dunkelt rum är ingen god idé.

2. Använd en nytagen bild

Att välja en åtta år gammal bild är lite av falsk marknadsföring. När ni väl träffas och du inte är den personen som har varit på profilsidan blir det en dålig start på träffen. Risken finns att du inte kommer kunna vinna tillbaka förtroendet.

Tänk på det. Hur djupa vi än är och hur mycket vi än blir intresserade av personen och inte utseendet spelar det yttre roll.

3. Det enkla fungerar ofta bäst

Ibland kan man frestas av att leka lite med bilden och vara lite ”arty”. Du tar ett foto från en knepig vinkel, tittar åt ett annat håll och kanske döljer en del av ansiktet. Du kanske vill visa att du är mer än ditt utseende.

Faktum är att det enkla och raka är det bästa valet. Titta in i kameran, överdriv kanske inte med ett jätteleende, men se glad ut och visa dig som du är. Har du flera bilder i profilen har du såklart chans att experimentera lite, men tipset är att inte låta det gå till överdrift.

4. Du är i fokus på bilden

Vissa personer, oftast män, vill visa upp sig lite skrytsamt i bilderna. De kanske står vid sin bil eller hänger med sina ”sköna polare” på någon strand någonstans. Det här är inte alltid så intressant, speciellt om du letar efter ett seriöst förhållande.

Andra kan vilja visa upp sina kroppsliga fördelar i kanske lite för stor utsträckning, vilket också kan stå i vägen för en seriös uppföljning.

Du kan gärna ha bilder som visar dig i andra sammanhang, men försök ha den du faktiskt är i centrum. Det väl inte din bil eller ditt dekolletage du vill att någon ska bli intresserad av?