Datingtips

Så skriver du en kontaktannons på nätet

Att skapa en profil på en dejtingsida är egentligen bara en uppdaterad form av de klassiska kontaktannonserna. Du ska försöka ge en bild av dig, en bild av de du vill träffa och göra det på ett sätt som väcker intresse och nyfikenhet.

Du kan alltid ändra och uppdatera din kontaktannons i efterhand så det finns inget rätt eller fel. Kom ihåg att det finns lika många kontaktannonser som det finns singlar och att singlar inte alltid söker samma sorts person så försök vara ärlig, det brukar löna sig i längden.

Men finns det några saker du som singel inte bör göra, några klassiska fallgropar, och finns det saker som gör att du blir mer intressant? Låt oss diskutera den moderna, nätbaserade kontaktannonsen. Vi ger dig fyra tips för att skriva en kontaktannons som ökar dina chanser till kärlek!

Fyra tips för kontaktannonser

1. Undvik klichéer

Skulle du gå ut och ta en promenad i skogen ikväll skulle du inse en sak. Det verkar inte som folk gillar ”långa skogspromenader” så mycket som de hävdar. Det är ju tomt där ute! Det verkar mest vara något man säger (kanske eftersom det låter bättre än att säger att man gillar att se på TV).

Fraser av den typen har en förmåga att kännas lite innehållslösa. Är du inte en person som går i skogen ofta borde du skriva något annat, och brukar du inte krypa upp framför brasan med en kopp te kanske det inte sammanfattar din person på bäst sätt.

Försök istället beskriva dig själv i din kontaktannons. Den du är.

2. Visa din personlighet, berätta inte om den

Att säga att man har humor är inte lika effektivt som att visa att man har det. Kan du skriva något som gör att den som besöker din profil drar på smilbanden har du bevisat att du är rolig – inte bara hävdat det.

Om du gillar, säg, film, berätta om en filmupplevelse eller beskriv dina favoritkaraktärer från filmens värld. Det kommer säga något om dig. Gillar du musik, lista kanske tio låtar som har varit viktigast för dig i ditt liv.

3. Ta med grundläggande fakta

Det kan låta trist, men det är viktigt att ta med din nuvarande livssituation i din kontaktannons. Även om du kanske vill lämna den du är en aning och ge dig ut på nya vatten är det bra att ta med din ålder, vad du jobbar med och om du har barn.

4. Ställ inte för höga krav

Ifall du inte vet exakt vem du söker, och ingen annan är intressant, kan det vara klokt att hålla nere lite på de krav du ställer på den du vill träffa. Vill du bara ha svar från ”En rik läkare eller advokat mellan 36 och 41 som har sommarhus i skärgården, inga barn från tidigare förhållanden och ser ut som Jude Law” kommer det eka tomt i inkorgen.

Visst, berätta gärna om de karaktärsdrag du uppskattar hos andra människor i din kontaktannons. Men ärligt talat, är du säker på vilken typ av människa du faller för?

Businesswoman writing on laptop