Datingtips

Den svåra andra dejten

Coffee date

Det finns många tips på hur man ska agera på den första dejten. Lika mycket pratas det inte om den andra träffen, som många tycker är svårare.

Att träffa någon för första gången kan vara väldigt nervöst. De flesta som nätdejtar har nog någon gång ställt sig frågan vad man gett sig in på, när man står där framför spegeln och ska ge sig iväg. Men å andra sidan har man ofta inte byggt upp några större förväntningar. Det får gå som det går helt enkelt, det man kan inte planera särskilt mycket om man inte träffat personen tidigare. På det sättet kan förstadejter därför bli ganska avslappnade och roliga. Ja, ibland kan till och med den där ”magin” infinna sig och då känns det riktigt bra.

Men nu kommer den stora utmaningen, att lyckas skapa den där stämningen igen. Och det finns nog lite olika förklaringar. Förväntningarna börjar komma, det blir mer allvar och då finns alltid risken att någon av parterna ryggar tillbaka. Kanske tar man också lite ”lätt på uppgiften”, eller hur man nu ska uttrycka det.

En bra andra träff kan vara att ta en promenad tillsammans mitt i veckan, med tanken att man kan göra något mer avancerat till helgen. Men då kan det uppstå ett problem. Om man suttit på en fin restaurang och ätit och druckit gott, för att sedan följa upp det med en gångtur en blåsig novemberkväll, kan magin blåsa bort med vinden. Efter bara en dejt har man inte byggt upp den där tryggheten mellan varandra, så om den andra dejten blir sämre än den första tror jag att många kommer till slutsatsen att man dejtar fel person. Och då avslutar man kontakten.

Självklart är ett tips att inte bli för vardaglig för snabbt och att inte glömma bort romantiken även på andra träffen. Ta inte för snabba beslut! Om man haft en jättebra dejt, där kemin fanns, och en inte riktigt lika bra dejt så ge det en chans till! Det är helt naturligt att det någon gång dippar när två för varandra okända människor ska lära känna varandra.