Solskenshistorier

Mikael & Caroline

Det är December. Jag har precis avslutat en lång semester med en kompis och sitter ganska nöjd i min stol och spelar lite på nätet. I soffan i vardagsrummet sitter mitt ex som nu mer är min inneboende. En ganska bra ekonomisk lösning. Själv har jag inga som helst planer på att skaffa mig något nytt förhållande. Jag har mitt jobb, jag har mina katter, jag gör det jag vill och när jag vill. Plötsligt kraschar spelet… ”Vad i” är min första tanke.

Sätter mig och försöker installera om allt… och jag har aldrig haft problem med att installera och fixa med datorer… efter ett par timmar så ger jag upp. Har vid det här laget kontaktat support som påpekar att det inte finns något fel. Varken på min dator, internet eller installationsfilen. (Det finns en liten mening med det som berättas nu. Ha lite tålamod bara) Ger vid detta läge upp och häller upp ett glas vin. Sitter och funderar på vad man kan hitta på en kväll som denna.

En klocka ringer i bakhuvudet, en röst viskar att jag har hört mitt ex nämna Happy några gånger. Själv är hon ute och träffar personer från sidan men jag har aldrig känt behovet. Sagt och gjort, jag knappar in adressen och registrerar ett konto. Börjar knappa in vem jag är, hur jag är… Ja alla ni som är här inne har ju gjort detta så ni vet ju hur det går till. Fick ju inte upp någon bild direkt efter som att admin ju måste godkänna den innan.

Började i alla fall att kika runt lite på dom olika bilder som fanns… och såg en liten ruta som var en snabbmatchning (Och sådant är ju alltid kul) kollade på de första tio bilderna, kollade på det nästkommande tio, klickade in mig till ytterligare tio bilder och tvärstannade. Backade tillbaka och stirrade på en bild. Inget annat fanns på sidan förutom den bilden. Det stod inte så mycket på hennes sida. Stod lite om hur hon var och att hon bodde i Lidköping.

Jag bor just nu i Enköping men har under en stor del utav mitt liv bott i Lidköping och jag tyckte att jag kände igen henne. Knappade in ett meddelande och gick ungefär såhär: ”Hej. Måste fråga. Är du från Lidköping eller har du flyttat hit? Har du gått på De La Gardie gymnasiet och har du tränat jujutsu på Idrottens hus? Om du inte har gjort något utav detta så är det helt ok. Tycker jag känner igen dig. Jaja vackra ögon har du ialla fall. Ha en toppenkväll.”

(Måste medge att det kanske inte är den vackraste utav närmanden. Men jag var ju tvungen att fråga!)

Fick dock ganska omgående ett svar där hon bekräftade att hon var från lidköping och att hon tränat Jujutsu och gått på De La Gardie. Det visade sig att den person som jag hittat på Happy var min ungdomskärlek som jag inte sett på då 16 år. Vi började skicka meddelanden till varandra. Ca 2-3 gånger om dagen. Tyvärr så har ju Happy en gräns på några tusen tecken som varje meddelande delades oftast upp i 2-4 stycken.

Vi bestämde att vi skulle träffas. Jag bokade in boende på Hotell Edward i Lidköping. Det var bestämt att vi skulle träffas på hotellet och sedan gå ut och äta och bara prata. Hade ju som sagt inte setts på 16 år så vi hade ju lite att ta igen.

Jag hade fixat så att när hon anlände till Hotellet så skulle hon få en stor bukett rosor och personalen skulle ringa upp till mitt rum. När jag gick ner för trappen till receptionen var jag så nervös att jag knappt visste var jag hette.

När jag sedan såg det leende och de ögon som jag inte sett på 16 år och som jag var så kär i försvann världen. INGET förutom hon fanns. I vanliga fall få brukar man ge varandra en kram och säga någon lamt som ”va kul att se dig igen”. Inte då. Vi stod i lobbyn och kramad om varandra och sen möttes våra läppar och så rätt det var! Vi gick på restaurang och åt gott och hade en helt fantastisk kväll. Denna kvällen har nu mera blivit många fler då vi är tillsammans, förlovade och väntar barn i Mars.

Ni som har läst igenom allt detta. Kommer ni ihåg det jag skrev i början? Detta är för alla er som tror på ödet!

Tre dagar efter det att jag hittade Caroline på Happy så klickade jag på start på spelet och det hoppade igång… utan att jag gjort något mer.