Datingtips

Är vi exklusiva nu?

Man and woman sitting on porch

Ni pratar om framtiden. Visst, ni kanske inte snackar om barn och giftemål direkt men då och då kommer det upp saker som involverar er båda i framtiden. Som att ni gemensamt blir bjudna på ett bröllop som ligger ett par månader fram i tiden, anmäler er till ett lopp eller bokar en weekendresa.


Ni överlevde det första bråket. Alla par bråkar ibland, men de par som håller i längden är de som kommer ur starkare på andra sidan. Ni inser kanske till och med hur viktiga ni är för varandra efter ert första uppslitande gräl.


Du känner att du kan vara dig själv, på riktigt. Det tar olika tid för olika personer att helt släppa garden och låta en annan människa komma nära. Först när du gjort det vet du om ni har en framtid tillsammans.

För de flesta par kommer det en tidpunkt när man helt enkelt behöver veta: Var står vi? Träffar vi andra eller är vi exklusiva? För några kan den frågan dyka upp redan efter någon vecka, för andra tar det månader, men när dessa tankar väl har dykt upp brukar det kännas som när man är riktigt kissnödig. Man måste helt enkelt göra något åt det! Samtidigt kan detta vara extremt laddat och svårt att prata om. Man kanske är rädd att förstöra något genom att gå för fort fram eller för att verka för angelägen eller desperat. Kanske är man orolig för att den andre personen inte känner samma sak – eller så vet man inte riktigt själv var man står. Oavsett vad svaret blir så brukar det kännas skönt efter att man har haft ”var står vi- snacket”.