Solskenshistorier

Oscar & Stina

Historien om brudparet började den 9 september 1983 då lille Oscar kom till världen på köksgolvet på Stinavägen, Karlskoga. Exakt ett år senare föddes lilla Stina på Ystad BB. Det dröjde dock flera år innan deras vägas skulle mötas men sommaren 2012 hände det. I den moderna världen händer allt på nätet, inte minst dejting där hela internet vimlar av olika sätt att skapa kontakt med folk. Stina och Oscar hade valt HappyPancake.

Efter en detaljerad checklista klickade Stina på ”match” och överst på listan med 100% match dök Oscar upp. Högst upp i hans presentationen stod det: ”Jag är en glad och trevlig kille som älskar att träffa folk. Har kanske lite för mycket energi och älskar att planera massa tokigheter. Vad jag tycker är attraktivt är någon som är glad, full med energi, social, snygg och lite av en livsnjutare. Extra plus i kanten till dig som är välutbildad, framgångsrik och vältränad”.

Stina kände att det var ju precis henne han hade beskrivet och skickade genast ett meddelande till honom och berättade just det. ”välutbildad = civilingenjör, framgånsrik = processingenjör på ett av världens största gasbolag och vältränad = friskisledare”. Han nappade direkt och vi bokade in en dejt.

De bestämde träff utanför Stadshuset i Stockholm en helt vanlig tisdag i juli. Solen strålade och Stockholm visade sig från sin allra bästa sida. De skulle bara ta en promenad längs Norr Mälarstrand, snacka lite och se vad den andra var för en typ. När de hade gått en stund och kände att de hade massa mer att prata om ledde promenaden till ett glas vin på den härliga uteserveringen Mälarpaviljongen. Ett glas vin ledde till två. Sen ringde Oscars kompis Philip för att kolla vad Oscar har för sig, a.k.a. en räddare i nöden om det skulle visa sig att Stina inte var helt vad han hade tänkt sig. Samtalet avrundades till att Oscar berättade för Philip att den här bruden inte alls var så dum så hon kanske kan vara med och hänga med dem ikväll. Stina hade haft väldigt trevligt hittills så varför inte fortsätta kvällen och lära känna Oscar lite mer. De mötte då upp Philip på restaurang. Stämningen var på topp med mycket skitsnack och skratt och de tre hann med både ett och två drinkställen innan hela kvällen avslutades på Soap Bar (ja, var annars).

Det som bara skulle bli en oskyldig första-dejten-promenad en eftermiddag i juli förvandlades till en härligt stökig heldag och kväll. Efter det har det blivit många fantastiska dagar under Stina och Oscars tid tillsammans och många, många fler kommer det att bli när de lever lyckliga i alla sina dagar…