Solskenshistorier

Sofia & boyfriend

Hej! Jag och min man träffade varandra på Happy Pancake för snart sex år sedan. Vi var både ute efter att träffa någon, men ingen av oss ville distansdejta så vi sökte bara dejter i vår respektive stad. Och vi bodde 70 mil ifrån varandra… lyckligtvis fanns det buggar på Happy Pancake som förde oss samman!

Jag hade precis gjort klart min allmäntjänstgöring som läkare i lilla Lycksele och hade tänkt flytta till Umeå där jag hade fått ett jobb som skulle leda till specialistutbildning. Dan arbetade som ingenjör i Stockholm och hade inga planer att flytta någonstans alls. Vi hade båda registrerat oss och angett att vi ville få upp profiler endast av personer som bodde i vår närhet. När min bild dök upp i Dans flöde så kollade han därför inte direkt var jag bodde, utan började glatt skriva ett meddelande. I slutet av meddelandet kom det dock ett ”… men herregud, du bor ju i Lycksele!”. Jag tittade på hans profil och tyckte att jo, han var ju riktigt snygg och såg trevlig ut, men verkade han inte lite dryg? Och bor i Stockholm! Dit hade jag ju verkligen inte tänkt mig. Jag svarade ett artigt meddelande, han skrev igen, men sedan hördes vi inte mer.

Förrän buggen slog till igen några månader senare och jag återigen dök upp i hans flöde. Han skrev igen för att påtala det knasiga i detta, och den här gången beslöt jag mig för att kolla upp honom lite mera. Googlade namnet, hittade blogg, Facebook, sådär som man gör. Insåg mycket snabbt att den här personen skulle jag kunna falla för RIKTIGT hårt, men vafaaan… Stockholm! Så jag skrev till honom, har för mig att det var ordagrannt såhär: ”Alltså, jag har varken tid, lust eller ork att falla för någon som bor 70 mil bort! Så nu är du så god och skickar en lista över dina 10 sämsta egenskaper, och bifogar ett foto då du petar dig i näsan, så riskerar vi inte att det blir något av det här!”

Jag fick en ärlig lista med inte mindre än 14 punkter, men inget näspetarfoto. Det var uppenbarligen inte alls avskräckande, och efter ytterligare en handfull mejl utväxlade så förklarade jag för mina arbetskamrater att ”nu åker jag till Stockholm för att träffa min blivande make för första gången. Önska mig lycka till!”

Nu har vi bott tillsammans i Stockholm i drygt 5 år (det är ju riktigt trevligt här), är gifta och har precis fått vårt andra barn. Så tack Happy Pancake för att ni lämnade den där kärleksbuggen i systemet! Jag hoppas att ni inte har plockat bort den ännu!